понеділок, 20 листопада 2017 р.

                            Літературні ювіляри – 2017 року  у ЗОШ № 5.
   Чарівниця дитячих сердець Астрід Ліндгрен у міській бібліотеці

         16 листопада  2017 року учні 5-Б класу разом із вчителем зарубіжної літератури  Григорчук О.О. та Приз В.А. відвідали запланований сумісний захід у міській бібліотеці - вечір-портрет «Легенда Швеції – Астрід Ліндгрен»,  з метою приурочення  до 110-річчя від дня народження письменниці.

Півторак Ірина Василівна, працівник міської бібліотеки №4, в креативній формі познайомила дітей з ювіляркою, розповіла цікаві факти, запропонувала періодичні надходження, перегляд буктрейлера та мультфільму «Пеппі Довгапанчоха». «Що може бути корисніше за книгу», -  гостинно запрошувала до себе Ірина Василівна та Віра Андріївна. Учні проявили жвавий інтерес…


Дійсно, її по праву вважають “Андерсеном наших днів”, ім’ям названо Астероїд Ліндгрен. Хто не знає  «Пеппі Довгапанчоха», «Малий і Карлсон, який живе на даху» , “Брати Лев’яче Серце”, «Міо, мій Міо!», «Роня, дочка розбійника», «Знаменитий детектив Блюмквіст» та інші — перекладені вісімдесятьма дев’ятьма мовами. За накладами книги А. Ліндгрен перевищували видання Біблії та твори Шекспіра.













      Якщо весь тираж її книг скласти у вертикальний стос, то він буде в 175 раз вищим за Ейфелеву вежу; ними можна оперезати Земну кулю майже чотири рази! Читайте твори всесвітньовідомої шведської письменниці і, можливо, ВАМ теж посміхнеться доля бути …!

Немає коментарів:

Дописати коментар